2008 ‘Shortly Speaking.. Dutch’ Filmfestival Polen

“Shortly speaking.. Dutch” on tour in Polen.

Het Poolse “Shortly speaking.. Dutch” Film Festival voor de tweede keer van start gegaan. Door het enorme succes in 2006, heeft KINO.LAB, onderdeel van het Museum Hedendaagse Kunst te Warschau (Centrum Sztuki Wspólczesnej Zamek Ujazdowski Warszawa) opnieuw het festival georganiseerd. Dit wederom in samenwerking met de Nederlandse Ambassade en Holland Film.Tijdens het 4 dagen durende festival zijn korte films van 40 Nederlandse kunstenaars gepresenteerd aan het Poolse publiek. Deze films van ondermeer Guido van der Werve, Erwin Olaf, Pim Zwier, Ina van Beek, Hidde van Schie en Rosa van Hofwegen zijn verdeeld over 4 thema’ s:

1.Ouder worden 2. Opgroeien 3.  Vreemd     4. Abstract

Kunstenaars Hidde van Schie uit Rotterdam  en Rosa van Hofwegen uit Dwingeloo zijn ter plaatse geweest tijdens de première in Warschau. Met de zeer gastvrije organisatoren, de curators Ula Śniekowska en Katarzyna Boratyn en de cultureel attaché van de Nederlandse Ambassade, Martin van Dijk, hebben deze kunstenaars hetvolledige programma mogen meemaken.

“Shortly speaking.. Dutch”  on tour is op de volgende plaatsen te zien: Warzawa, Poznań, Wroclaw, Sczecin, Białystok, Gliwice, Kraków, Bielsko-Biala, Łódź, Zielona Góra en Gdańsk.  http://www.kinolab.art.pl/